tirsdag 7. oktober 2008

Norsk Form

Praksis på Norsk Form - DogA (norsk design og arkitektursenter) 6/10-24/10

www.norskform.no/default.asp?V_ITEM_ID=261
www.doga.no/

Norsk Form vil at alle skal forstå arkitektur og design. Derfor inviterer de skoleklasser til DogA, for at de skal få være med på arkitekturverksted og designverksted.

I arkitekturverksted skal vi ta med elevene på en minnerik og fantastisk reise tilbake i tiden. Vi skal oppsøke Egypt og Kheopspyramiden, som er hele tretti meter høyere enn Oslo Plaza og har et grunnareal som ville strukket seg mellom DogA (v. Kulturkirken Jacob), Youngstorget, Oslo S, Sweigaardsgate og tilbake til DogA. Så skal vi elegant bevege oss videre til de greske templene, som måtte ha svært tette søyler for ikke å falle sammen. Dette fordi det lå tunge steinblokker oppå søylene for å danne et slags tak mellom dem. Det greske fører oss lett over på det romerske, mer eksakt: den romerske rundbuen, som gjorde det mulig å bygge større rom. Buen presset nemlig søylene utover, og ikke nedover, og ved å støtte opp med tykke vegger på utsiden, var konstruksjonen (stort sett) svært solid. Dette kan være vanskelig å forstå, selv for en kunstpedagogstudent av mitt kalliber, derfor bygger vi en romersk rundbue av blå, gule og lilla puter, sammen med elevene. Alle må delta og samarbeide for at buen skal bli rett og fin. Til slutt får tre av klassens minste elever prøve å klatre over den høye buen, og tenk: Den holder! Og elevene og jeg, kunstpedagogstudenten, fryder oss om kapp.


"Bamboom!": Tetraedere (pyramider med bare tre sider) laget av bambus og strikk, med deilige, fargede lerretstoffer i gult, blått og lilla, henger i trærne utenfor DogA.


Designverksted: Elevene jobber i grupper på 3-5 som hver får i oppgave å lage en logo for bl.a. en økologisk matvarebutikk, en fritidsklubb, og et tivoli for pensjonister.


Logoinspirasjon


I høst har DogA en utstilling som heter "Bamboom!", som tar for seg de ulike bruksområdene til den bunnsolide og undervurderte bambusen. Både studenter ved Arkitekthøgskolen og noen italienske kunstnere(?)/designere/arkitekter bidrar i utstillingen. Den er liten og fin, synes jeg. Uansett så burde man ta seg en tur på DogA når man går forbi. Fin restaurant der, men man kan jo bare ta en kaffe? Location: Sentrumsida av Eventyrbrua, rett ved siden av Kulturkirken Jacob og rett over veien for kafé Sara.

3 kommentarer:

  1. Høres ut som en spennende praksis du har;-)

    SvarSlett
  2. Selv for en fotkunststudent er dette med pyramider vanskelig å forstå. Denne rundbuen også, er ikke så altfor lett fordøyelig, for en fotokunststudent av mitt kaliber.

    SvarSlett
  3. Jeg er veldig fornøyd med å ha fremtidige fotokunstnere, designere, kunstpedagogoer og illustratører blant mine venner. Tror jeg måtte funnet noen andre å menge meg med hvis dere hadde mindre attraktive titler.

    SvarSlett